Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nesvakidašnja situacija na magistralnom putu Bihać – Bosanska Krupa

Nesvakidašnja situacija na magistralnom putu Bihać – Bosanska Krupa: Ralica se pokvarila prilikom čišćenja snijega, a reakcija “zaglavljenih” vozača oduševila sve!

Nesvakidašnja situacija se dogodila na magistralnom putu Bihać – Bosanska Krupa. Naime, kako vidimo na fotografijama koje je poslao čitatelj portala “USN“, ralica se prilikom ćišćenja ovog magistralnog puta pokvarila i ostala zaglavljena u snijeg.

Međutim, dobro raspoloženi vozači , čija vozila nisu mogla proći od količine snijega na kolovozu, odlučili su priskočiti u pomoć radnicima i očistiti ovu dionicu magistralnog puta.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu. Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vozačima se preporučuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Pozivaju se vozači da na ovoj dionici autoputa voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više