Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nevjerojatna pećina do koje se morate probijati kroz 10 kilometara džungle

Pećina se nalazi u Nacionalnom parku Phong Nha – Ke Bang, a da bi došli do nje čeka vas 10 kilometara šetnje gustom vijetnamskom džunglom, prelazeći potoke, doline i brda, a zahvaljujući netaknutom krajoliku, pomislit ćete da ste se vratili u neka davna, prahistorijska vremena.

blank
Foto: Shutterstock

Hang En smatra se trećom najvećom špiljom u svijetu, nakon Hang Son Doong špilje u Vijetnamu i Deer Cave u Malaziji. Svoj naziv dobila je po tisućama ptica koje tamo žive. Iako je lokalno stanovništvo već stoljećima koristi za zaklon od oluje, “vanjskom” svijetu postala je poznata tek 1994., kada su je “otkrili” Britanci.

Hang En nastala je prije 3 milijuna godina, kada je vapnenačku stijenu u planini Annamite izrezbarila rijeka Thuong, a to se događa još i danas, kada rijeka buja tijekom kišnih sezona.

Foto: Shutterstock

Pećina se nalazi u Nacionalnom parku Phong Nha – Ke Bang, a da bi došli do nje čeka vas 10 kilometara šetnje gustom vijetnamskom džunglom, prelazeći potoke, doline i brda, a zahvaljujući netaknutom krajoliku, pomislit ćete da ste se vratili u neka davna, prahistorijska vremena. Na putu ćete proći i selo Ban Doong, u kojem živi svega 40-ak stanovnika, inače izoliranih od svijeta.

blank
Foto: Shutterstock

Hang En duga je više od 2 kilometra, s 3 ulaza od kojih je najveći i najpoznatiji visok više od 120 i širok 140 metara. Neke komore velike su više od 180, a visoke stotinjak metara. U jednoj od njih spreman je i prostor za kampiranje, gdje možete provesti noć uz jezerce u kojemu se možete i okupati.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više