Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Policajac uzeo 50 eura “na kafu” da oprosti prekršaj

“Gospodine Gariboviću, da ne pravimo probleme i vama i nama, da skratimo muke. Daćete nam na kafu”, a zatim mi je pružio novine u koje sam stavio 50 eura i on je uzeo, ispričao je u banjalučkom Okružnom sudu Esad Garibović iz Ključa na suđenju policajcu Milanu Trbojeviću (46) iz Kostajnice, optuženom za primanje mita.

– Vraćao sam se iz Slovenije “audijem A4” i kada sam prešao iz Hrvatske u BiH, u Kostajnici me zaustavio policajac. Rekao je da sam prošao kroz crveno svjetlo. Kada sam mu odgovorio da nema semafora, on mi je pojasnio da nisam poštovao znakove policajca u raskrsnici i da odem parkirati auto te dođem do njega, a uzeo mi je vozačku dozvolu – kazao je Garibović.

Dodao je da je tako i postupio te je nakon parkiranja otišao do službenog policijskog vozila, gdje mu je policajac tražio i uzeo mito.

– Pretpostavljam da je optuženi taj policajac, ne bih ga poznao da ga sretnem u gradu, ali je to on. Taj slučaj sam prijavio jer sam bio izrevoltiran njegovim postupkom. Dao sam mu 50 eura jer nisam imao manju novčanicu – pojasnio je Garibović. Policajac koji je radio s optuženim Ranko Maleš izjavio je da nije vidio da je Trbojević zaustavljao i kontrolisao Garibovićev automobil.

Optužnica tereti Trbojevića da je mito uzeo 11. marta ove godine kada je u Kostajnici u blizini granice sa Hrvatskom zaustavio “audi A4” koji je vozio Esad Garibović. Tada je od njega uzeo vozačku dozvolu zbog navodno počinjenog prekršaja, a zatim je tražio i uzeo mito od 50 eura da ga ne bi kaznio. Po dobijanju novca vratio je Gariboviću vozačku dozvolu i poželio mu srećan put.

Optuženi Trbojević zaposlen je u Policijskoj stanici Kostajnica, a trenutno se nalazi u policijskoj misiji na Kipru.

IZVOR: Crna Hronika

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više