Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Policijski motocikli se sudarili tokom proslave Dana Bastille

Dva francuska policijska motocikla sudarila su se u subotu tokom grandiozne parade u Parizu kojom se obilježava Dan Bastille, pred očima predsjednika Emmanuela Macrona i drugih gostiju.
Motocikli su dio grupe koja je paradirala na Place de la Concorde u centru Pariza u okviru pažljivo osmišljenog nastupa. Nakon što su nakratko pali s vozila na popločanom trgu, motociklisti su se vratili na vozila, izazivajući aplauz Macrona i prisutne gomile.

Policija i žandarmerija nisu odmah objavili bilo kakve detalje o tome ko je učestvovao u incidentu. Izgleda da je jedan od motociklista pogrešno proračnuao ulazak na trg.

Dešavanja na pompezni Dan Bastille uključuju paradiranje hiljada vojnika niz Champs-Elysees, kao i niske letove borbenih aviona koji ispuštaju dim u bojama francuske zastave, prenoasi Associated Press.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više