Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Potvrđuje li ova, najnovija, snimka iz Kanade da Zemlja ima dva Sunca?

Vjeruje se da je Nibiru planet velike mase, vjerojatno pet puta veći od Zemlje koji je udaljen od Sunca pola svjetlosne godine

Već smo pisali o jednoj od najneobičnijih tzv. “teorija zavjere” kako Zemlja ima dva Sunca. Naime, kako se često interpretiraju sumerski spisi, planet Nibiru član je našeg Sunčevog sustava. Zapravo, riječ je o smeđem patuljku – ugaslom sunčevom bratu blizancu koji ima vrlo neobičnu dugačku ravnu putanju kojom svakih 3657 godina u oblaku crvene željezne prašine dolazi u unutrašnji dio Sunčevog sustava, obilazi oko Sunca i vraća se u smjeru svojeg drugog fokusa.

Iako službena astronomija zasad ne potvrđuje da Zemlja kruži oko binarnog zvjezdanog sustava, neki znanastvenici ostavljaju takvu mogućnost jer većina zvijezda u svemiru jesu u binarnim ili trinarnim sustavima.

Dana 3. siječnja 2018. stanovnici kanadske provincije Britanske Kolumbije, u blizini kanjona Cheakamus, napravili su snimku u kojoj se isprva vidi jedno Sunce, no ubrzo dolazi do razdvajanja. Je li riječ o Nibiruu ili tek o optičkoj varki?

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više