Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pretučena Tuzlanka poslala poruku svom napadaču: “Misliš da te se bojim? Vidio si moje lice, ja tvoje nisam, ali oči jesam i vrlo dobro sam ih zapamtila”

Prije par dana smo objavili nemili događaj koji se desio jednoj Tuzlanki, odsnosno koju je u haustoru zgrade, napao i pretukao nepoznati napadač, te uz prijetnju da će joj prerezati grljak, tražio novac.

Djevojka se, bez imalo straha, oglasila putem medija, te napadaču poslala jasnu poruku. Njeno pismo prenosimo u cijelosti…

Prvenstveno se želim zahvaliti Vašem, a i ostalim portalima koji su, kao opomenu, uz moju dozvolu, prenijeli sve o nemilom događaju od petka.

Sve te objave sam dopustila samo i isključivo iz jednog’ jedinog razloga: da upozorim sve djevojke, žene, roditelje šta se sve može desiti i u sred’ dana, i da budu jako oprezni i drago mi je što su te objave zaista izazvale jake reakcije mojih sugrađana, a i građana drugih gradova u BiH.

Nisam to objavila da bih ispala žrtva, niti na sebe tako gledam, niti želim da me bilo ko drugi posmatra na taj način. Žrtva nisam, niti ću ikada biti. Zbog toga sam namjerno dopustila i da se objavi čak i moje puno ime i prezime, jer ne želim da živim u strahu.

Danas mi je u Inbox stigla poruka u kojem me nepoznato lice pita da li sam možda nekome dugovala novac, pa me zato neko pretukao. Čisto da se zna – Adana, tj. moja malenkost nije nikome dužna ni žvaku, kamoli šta drugo.

Također moram iznijeti svoje razočarenje navijačima FK “Sloboda”, tzv. Fukarama, tj. njihovom PR timu, jer jedini trag i jedino po čemu se napadač mogao izdvojiti od bilo kog’ drugog muškarca iz grada je upravo “Slobodin” šal, ali oni se nisu oglasili na bilo koji način, niti dali bilo kakvu izjavu ili komentar u vezi svega što se desilo.

Po preporuci stručnog lica, i iz još mnogo privatnih razloga, ja ću biti premještena na drugu lokaciju, što ne znači da ću tamo biti bezbijedna, ali bilo ko da se usudi uraditi bilo šta slično onome što mi je urađeno u četvrtak… Ovaj put ga čekam spremna.

I željela bih se, za kraj, obratiti ološu koji me napao, prijetio i pretukao… Misliš da te se bojim? Vidio si moje lice, ja tvoje nisam, ali oči jesam i vrlo dobro sam ih zapamtila. Smatraš da si u prednosti. Ali to ti samo misliš. Toliko od mene.

I moram se još zahvaliti svima na porukama i komentarima punim podrške i ohrabrenja.

Hvala svima i budite oprezni, više nigdje nismo sigurni.”

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više