Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Punih šest godina trebalo mu je da parkira na sva parkirna mjesta

NEKI u šest godina završe fakultet, neki proputuju cijeli svijet, a neki uspiju parkirati na sva slobodna mjesta svoje omiljene trgovine.

Pogađate, Britanac Gareth Wild uspio je upravo to, parkirati na svih 211 parkirnih mjesta lokalne Sainsbury trgovine u predgrađu Londona. A kako ne bi promašio koji parking ili više puta parkirao na isto mjesto, 39-godišnji producent je vodio temeljitu evidenciju.

 

“Ako učiniš neku sitnicu, malu stvar i radiš to dosta dugo, ne čini se kao nešto veliko. Onda sve to spojiš i sagledaš u globalu i ubrzo te intervjuiraju o vašem istraživanju parkirnih mjesta“, rekao je Wild za medije.

Ovo “veličanstveno djelo“ izazvalo je interes svih vodećih britanskih medija pa smo tako saznali da je Wild u svoj pothvat krenuo 2015. godine. Odlučio je svaki put kada ode u kupovinu, a to je šezdesetak puta godišnje, parkirati na drugo mjesto i tako se zabaviti.

Kako bi pogodio sva mjesta, napravi je shemu parkirališta i označio sva mjesta. Kao podloga mu je poslužila snimka s Google Mapa. Nakon što je uočio koja su najtraženija mjesta, prvo je krenuo u lov na njih. “Parkirna mjesta koja nitko ne koristi sam ostavio sam za kraj, kako ne bih bio u riziku uskog grla“, pojašnjava Britanac.

Jedina parkirna mjesta koja je preskočio su ona za invalide te ona rezervirana za motocikle. Parkirna mjesta za obitelji iskoristio je tek nakon rođenja kćeri. I nikad nije varao. Jedna kupovina, jedno parkiranje, to je bio njegov moto.

Na kraju, nakon okončanja ovog izazova, bio je i malo melankoličan: “Šest godina je puno vremena. Bizarno je tako se osjećati, ali nakon što je sve završilo, osjećao sam pravu prazninu”, rekao je Wild.

Svoje dostignuće objavio je na Twitteru, a onda je stiglo najveće iznenađenje. Iako se čini kao besmislen pothvat i gubljenje vremena, njegova upornost je nagrađena brojnim porukama podrške pa i divljenja. Njegov tvit je podijeljen preko 12.5 tisuća puta, a dobio je i čak 125.000 lajkova.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više