Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Razmišljate o preseljenju? Ova tri mjesta plaćaju da postanete njihov stanovnik

Ukoliko nemate neku nekretninu na svoje ime vjerovatno ste od onih koji su u potrazi za svojim skromnim domom.

Jedan od najvećih troškova danas nesumnjivo je stanarina koju plaćamo ne bismo li imali krov nad glavom, a sve bi se iz korijena promijenilo da imamo svoj stan, prenosi “Telegraf“.

Zašto trošiti novac na stanarinu kada postoje mjesta koja su spremna da vam plate da dođete i nastanite se? Ova tri prekrasna mjesta nude vam upravo ovako nešto.

Albinen (Švajcarska)

http://www.adaymag.com/2017/11/23/swiss-village-albinen.html

Objavu dijeli Wong Ka Long (@cokewong)

Sigurno biste voljeli da se svakoga dana šetate i posmatrate planine, a to možete dobiti u ovom malom švajcarskom selu gdje vam mještani obećavaju da će vam za održavanje njihove sredine najmanje 10 godina platiće vam 25.200 dolara za odraslu osobu i 10.000 dolara za dijete. Sada tamo živi samo 240 stanovnika, pa ako tražite mirno i prilično lokalno mjesto za planinarenje i besplatan život, razmislite o Albinenu.

Aljaska

Dok u Švajcarskoj dobijete novac odjednom, američke vlasti plaćaju stanovnicima više od 2.000 dolara godišnje. Kada provedete godinu dana na Aljasci, počeće da vam stižu čekovi koji će vam omogućiti da uživate u ovom mjestu, uključujući posmatranje losova, polarne svjetlosti i mnogo drugih ljepota prirode.

Kankun (Meksiko)

Good morning #cancun #pricelessview

Objavu dijeli Miguel Angel Semprun (@miguel_semprun)

Dok vam prethodne lokacije mogu izgledati malo hladnjikave, neće vam trebati ni džemper mnogo dana u Kankunu gdje se na zvaničnom sajtu ove destinacije pojavio oglas u kome se traže stanovnici kojima bi bilo plaćeno da žive u ovom tropskom raju, piše “Well and good”. Jedini uslov je da da šest mjeseci dokumentujete vaš život u ovom meksičkom mjestu iz snova i da sadržaj dijelite na društvenim mrežama. I sve to dok zarađujete 10.000 dolara mjesečno! Nije tako loša ponuda, zar ne?

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više