Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Samohrana majka sama napravila sebi kuću: Raj od 18,5 kvadrata o kome svi pričaju!

Nakon dva propala braka, izgubljenoj kući, Mišel je odlučila da sama sebi sagradi dom…

Donedavno je Mišel Boil bila prisiljena da mjesečno iznajmljuje kuću u Oregonu za 1.173 eura.

Zbog visoke najamnine, a male plate, Mišel nije imala nikakve šanse da uštedi. Sve što je zaradila, radeći u kafiću, davala je na troškove i hranu.

Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena djeca osamostalila. Tada je Mišel odlučila da uzme stvari u svoje ruke. Riješila je da sama za sebe sagradi malu kućicu.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kućice. Uspjela je da sa vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

Mišel je mjesečno trošila 1.173 eura na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu. Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata. Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 58 evra, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i WIFI.

Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala,” kaže Mišel.

Sav namještaj u kućici je iz 40 ih ili 50 ih godina prošlog vijeka. Ova hrabra žena je dvije godine skupljala namještaj imajući u vidu da će jednom imati svoju kuću.

Kada gledate ove fotografije i video, imate osjećaj da je kuća veća od 18,5 kvadrata. Međutim, Mišel kaže da je sretnija u ovoj kućici, nego u onoj velikoj koju je iznajmljivala dok su djeca živjela sa njom.

Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života. Njen san je postao njen posao sa većim primanjima nego što se ikad nadala, prenosi “Kurir“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više