Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

SPEKTAKULARNO! Zečja rupa?! Ni blizu! Zavirite u ‘zemlju čuda’ (FOTO)

Ova zečja rupa, na prvi pogled, izgleda kao i svaka druga zečja rupa. Međutim, u stvarnosti, ova rupa je ulaz u pećinu Caynton – 700 godina staro podzemno skrovište. Baš kao i ona rupa u koju je upala Alisa, i ova vodi u zemlju čuda, koja je prosječnom prolazniku potpuno nevidiljiva

Pećina Caynton nalazi se u Shropshireu, u Engleskoj. Ovaj prostor nekada je pripadao Vitezu Templara, koji se borio u krstaškim ratovima.

Pećine, odnosno njene prostorije, kasnije su koristili druidi i/ili tajne religijske sekte koji su tragali za sigurnim prostorom u/na kojem će održati svoje rituale ili ceremonije. Međutim, ovu pećinu su zatvorili 2012. godine oni u čijem posjeduje je ovaj dio zemlje jer su bili umorni od konstantnih posjeta koje su bile sve, samo ne mirne.

Fotograf Michael Scott iz Birminghama uspio je dobiti dozvolu da uđe i fotografiše unutrašnjost pećine.

“Ako ne znate da je pećina upravo tu, siguran sam da bi pored iste prošli” – rekao je Michael, te dodao: “Pećina se nalazi cca metar ispod zemlje, tako da se više nalazi u samom polju, nego ispod njega”.

Ovaj 33-godišnji fotograf ‘uhvatio’ je neke od uistinu veličanstvenih fotografija. Pogledajte u nastavku…

Pećina - Fresh Press

Pećina 2 - Fresh

Pecina 3 - Fresh Press

Pećina 4 - Fresh Press

Pećina 5 - Fresh Press

Pećina 6 - Fresh Press

Pećina 7 - Fresh Press

Pećina 8 - Fresh Press

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više