Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šta prema narodnim vjerovanjima znači kad vas zasvrbi neki dio tijela

U narodu je duboko ukorijenjeno vjerovanje da čak i najsitnije promjene na tijelu, kao što su svrab dlana ili igranje oka nose neko značenje.

Smatra se da ćete, kad vas desni dlan zasvrbi, davati novac, a kad vas lijevi dlan zasvrbi- dobićete novac. Tada, da biste sačuvali novac, protrljte dlan o kosu i recite: Koliko dlaka, toliko para, prenosi “Prva“.

Bolja solucija, kada vas svrbi desni dlan, je da vas čeka rukovanje sa nekim poznatim.

Znak da vas neko ogovara je ako vas svrbi lijevo uho. Ako vas zasvrbi desno, to je znak da vas neko hvali. Prema jednom drugom vjerovanju, kada vas desno uho zasvrbi znači da je neko, koga ste vi ogovarali to saznao.

Ako vas zasvrbe tabani. znači da ćete negdje ići. Ako vas svrbi lijevi, putovaćete negdje, a ako vas ipak svrbi desni, od putovanja nema ništa, već ćete ostati tu gdje ste.

Svrab u lijevom laktu znači da vas očekuju uzbudljive vijesti, dok svrab u desnom laktu nagoviještava tužne vijesti.

A, ako vas kojim slučajem prsti zasvrbe, to nagoviještava da ćete se uskoro vjeriti ili vjenčati.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više