Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Svaka čast! Nijemac došao u BiH da proslavi Novu godinu sa svojim radnicima koji su otišli kući za praznike!

S obzirom na to da ih nije mogao okupiti u Njemačkoj, vlasnik jedne građevinske firme došao je u Prnjavor, te proslavio Novu godinu sa svojim radnicima koji su došli kućama.

Ovaj gest Nijemca Mathesa Regnera, kojem nije bilo teško iz Njemačke doći u Prnjavor, dokazuje kako ovaj poslodavac itekako cijeni svoje radnike.

U njemačkoj građevinskoj firmi “Proekt bau Regner” čiji je Matheas vlasnik, radi oko 40 radnika iz Bosne i Hercegovine, od čega je njih oko 20 iz Prnjavora.

Regner je prvobitno namjeravao da u Njemačkoj svojim radnicima organizuje druženje povodom nadolazećih novogodišnjih praznika. Kako ih nije bilo moguće okupiti u Njemačkoj, jer su radnici krenuli svojim kućama, vlasnik firme je krenuo put Prnjavora, gdje je u prnjavorskom restoranu organizovao druženje, na kojem su prisustvovali svi radnici iz BiH zajedno sa suprugama.

Kako prenosi “Prnjavor.info” okupljeni radnici nisu skrivali zadovoljstvo gestom vlasnika, kojem nije bilo teško posegnuti iz Njemačke, kako bi svojim radnicima druženjem čestitao praznike.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više