Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Rusiji pronađen nacistički kovčeg s lobanjama “nepoznatih bića”

U Adigeji, republici u južnom delu Rusije, tokom arheoloških iskopavanja pronađen je kovčeg sa amblemom Trećeg rajha. Pored kovčega su se nalazili ostaci nepoznatih bića, piše ruski portal Vzgljad.

Ostatke je u pećini pronašao tim naučnika Vladimira Melikova još prije dvije godine, ali je otkriće postalo zanimljivo kada se utvrdilo da se na kovčegu nalazi znak Ahnenerbe.

Riječ je o nacističkom institutu koji je osnovao Hajnrih Himler 1935. godine kako bi pronašao dokaz da je arijevska rasa nekada vladala cijelim svetom.

Institut je ubrzo počeo da se bavi istraživanjem paranormalnog i okultnog, pa su teoretičari zavjera ubrzo zaključili da su lobanje dokaz da su nacisti bili u kontaktu s vanzemaljcima.

Međutim, ruski arheolozi tvrde da ostaci nemaju nikakve veze s vanzemaljcima i da je najvjerovatnije riječ o lobanjama ovnova koje su voda i riječno kamenje u velikoj mjeri deformisali i izbacili na obalu.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više