Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uznemirujuće scene foka koje se bacaju s litica i razbijaju od stijene dok očajnički bježe od turista

Uznemirujući video-snimak prikazuje koloniju preplašenih foka koje skaču sa litice kako bi pobjegle od grupe britanskih turista. Na snimku se može vidjeti kako se foke očajnički bacaju sa pet metara visine, u pokušaju da se domognu mora i ponovo budu na bezbijednom.

Stručnjaci upozoravaju da su foke u velikoj opasnosti jer prilikom pada mogu da slome peraja, zbog čega neće biti u mogućnosti da plivaju i love hranu. Video je snimljen na Ostrvu svete Meri u Velikoj Britaniji, gdje je grupa turista blicevima fotoaparata i bukom unijela pravu pometnju među ove životinje. Stručnjaci sada apeluju na posjetioce ostrva da posmatraju foke u tišini, iz obližnjeg svjetionika.

Iako većina ljudi pokazuje poštovanje prema fokama, uvijek ima i onih koji svjesno dolaze sa namjerom da uznemire životinje.

“Ovakvo ponašanje turista može drastično da smanji šanse foka za opstanak, s obzirom na to da je mogućnost nastanka povreda prilikom pada izuzetno velika” – navode stručnjaci.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više