Fresh Press portal
Početna » Blog » Vjerovali ili ne – Žena bila trudna 46 godina, ljekari otkrili skamenjen plod
Video Zanimljivosti

Vjerovali ili ne – Žena bila trudna 46 godina, ljekari otkrili skamenjen plod

Featured Video Play Icon

Slučaj Zahre Abutalib iz Maroka jedan je od najnevjerovatnijih u historiji medicine. Godine 1995. žena je osjetila jake bolove i počela da se porađa u malom selu.

Porođaj je trajao 48 sati, ali se beba nije rodila, piše “Avaz“.

Nakon toga su je prebacili u bolnicu, gdje su ljekari trebali da je porode, ali kada je ona vidjela kako je djevojka umrla u mukama tokom operacije, Zahra je u panici pobjegla iz bolnice.

Danima poslije toga je trpjela bolove, ali se ipak nije vraćala u bolnicu. Jednog dana bolovi su samo nestali, a Zehra je, vjerujući u marokanski mit uspavane bebe, koji znači da beba spava u utrobi majke kako bi zaštitila njenu čast, jednostavno zaboravila na trudnoću.

Kako su prošle decenije, kako se beba nije rodila, Zehra je usvojila troje djece i postala baka. Kada je napunila 75 godina, bolovi su se vratili, a ljekari nisu imali pravo objašnjenje.

Jedan od ljekara je vjerovao da je njen stomak bio natečen usljed tumora na jajnicima pa ju je zbog toga poslao na snimanje.

Kada su dobili rezultate, ljekari su ostali šokirani. U stomaku žene nalazio se plod djeteta koji se skamenio.

Mrtva beba je bila u Zahrinom stomaku 46 godina, nakon čega je uspješno odstranjena operacijom.

Njen bijeg iz bolnice vjerovatno joj je spasio život, da je tada operirana u vrijeme kada nisu postojali savremeni aparati za skeniranje, ljekari bi sigurno presjekli pupčanu vrpcu jer ne bi znali kako je dijete pozicionirano i izazvali bi unutrašnje krvarenje koje bi se kobno završilo i za majku i bebu.

Povezani članci

Smrt majke iz Velike Kladuše potresla BiH, dr. Okanović tvrdi: “Napadi neosnovani”

E.H

Majka kuha kamenje za svojih osmero djece: Nada se da će zaspati dok čekaju jer hrane nema

E.H

Mlada majka iz Srebrenika umrla ubrzo nakon porođaja: Muž krivi doktore na UKC-u Tuzla

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više