Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Žena koja je imala tumore na cijelom licu ‘više se ne mora skrivati’

Mlada žena kojoj su na licu rasli tumori, kaže da se “više ne mora skrivati” nakon što je prošla niz operacija zahvaljujući ljubaznim strancima.

Velikodušne dobrotvorne organizacije prikupile su više od 14.000 funti kako bi Natalija Apaseray (26) iz Indonezije otputovala u Australiju i počela s liječenjem od rijetkog genetskog poremećaja zbog kojeg bi djeca bacala kamenje na nju, piše “Mirror”.

Gospođa Apaseray rođena je s teškim oblikom neurofibromatoze, koji uzrokuje da benigni tumori rastu na njenoj koži i uzduž njenih živaca, prenosi “Fresh Press“.

Imala je masu tumora zbog kojih se toliko loše osjećala da bi prikrila lice kad bi izašla javnost.

Jednom prilikom je pronađena skrivena u kanti dok su djeca bacala kamenje, rekao je plastični hirurg dr. Michael Kernohan, koji je operirao gospođu Apaseray u Sydneyu.

Skupina hirurga izvela je niz “složenih i mamutnih” operacija uklanjanja mase, a oni su zajedno s pacijentom sada otkrili rezultate.

Gospođa Apaseray zahvalila se Rotary klubovima koji su prikupili sredstva i osoblju koje je operiralo u bolnici Liverpool u predgrađu Sydneya.

Ona je za news.com.au rekla: “Osjećala sam puno srama odrastajući u Jayapuri zbog svog lica. Tako sam sretna što se vraćam da vidim svoju zajednicu. Više ne osjećam potrebu skrivati svoje lice.”

Hirurzi u Australiji postali su svjesni njezine patnje nakon što ju je u februar 2018. pronašao član američkog medicinskog tima.

Amerikanac je kontaktirao Petera Greya, tadašnjeg predsjednika Rotary kluba u Phnom Penhu, i zatražio pomoć.

G. Grey je u intervjuu za Liverpool City Champion News prošle godine rekao: “Nitko ne zaslužuje živjeti ovako.

Rotary klubovi u Kambodži i Australiji prikupili su više od 14.000 funti za let gospođe Apaseray za Sydney zbog više operacija i pokrivanja lokalnog prijevoza i smještaja.

Nakon prve operacije u maju,  podvrgla se velikoj rekonstrukciji lica u junu. Lijekari su joj uklonili veliki dio desne strane lica i obnovili joj nos, usta i kapke.

Dr Kernohan rekao je da pozdravlja hrabrost gđe Apaseray dodajući: “Natalia je bila toliko hrabra tokom ovog nepoznatog putovanja i nije se žalila niti jednom.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više