Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zreo paradajz isjecite i stavite u zemlju! Prijatno ćete se iznenaditi

Kada želite posaditi neko povrće, potrebno vam je sjeme isto, te zemlja u koju ćete posaditi. Sigurno ste dosad sjeme kupovali u trgovinama, jer niste bili svjesni da paradajz možete posaditi i na drugačiji način…

U video snimku koji je sastavni dio ovog članka paradajz siječete na kolutiće, te postavljate u saksiju na zemlju koju ste pripremili.

Za sadnju paradajza vam je potrebno:

  • Saksija ili kanta
  • Zemlja u koju ćete posaditi
  • Zreliji paradajz

Paradajz poredajte u saksiji u kojoj je već zemlja, te blago pospite preko humusom. Nakon dvije sedmice već ćete primjetiti rast vašeg paradajza.

Ovaj vid sadnje je moguće jedino za manje potrebe domaćinstva. Takođe je bitno napomenuti, da u slučaju neke prirodne nepogode ovaj način je dosta efikasniji. Na ovaj način paradajz možete posaditi na bilo kojem mjesto, čak kada je u pitanju i bakon.

Najbolje je da pogledate video u kojem je sve detaljno objašnjeno i uvjerite se u ovaj vid sadnje!

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više