Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

APEL ”INTERNET FILOZOFIMA I PLANINARIMA”: Kako se zaštititi od ujeda otrovnice

Dubrovčanka i planinarka Marian Maslek je tokom treninga u BiH doživjela neugodno iskustvo – kada ju je za nogu, početkom juna ugrizao Poskok. Nakon primanja seruma, onda je 10 dana provela u bolnici – a pomoć su joj pružili pripadnici Gorske službe spašavanja.

Detaljnije o ovom slučaju pročitajte na OVOM linku, objavljenom jutros – a u međuvremenu, na svojoj stranici oglasila se Gorska služba spašavanja sa savjetima kako se zaštititi od ujeda otrovnice.

Oni su naime u tekstu, na momente šaljivog sadržaja referisali i na “internet filozofe i internet planinare”, koji na ove – nimalo bezazlene rute idu neadekvatno pripremljeni i odjeveni.

GSS savjetuje svim planinarima, pogotovo rekreativcima, da na pješačenja po bh. planinama ne idu bez dubokih gležnjača, debelih sportskih čarapa i dugih hlača.

Sve to zajedno umanjuje posljedice eventualnog ujeda – a podsjećaju da ni na koji način ne negiraju zaštitu i prevenciju.

“Zaboravite šorceve i plitke tene”, stoji u tekstu koji integralno možete pročitati OVDJE – gdje apeluju: “Preventiva je najbolja zaštita”.

Izvor: ba.n1info.com

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više