Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Evo kako ukloniti bradavice sastojkom iz kuhinje: Čini čuda! Otpast će same od sebe!

Bradavice i fibromi nisu maligni, ali ih je tokom života sve više, radi čega se vide i predstavljaju estetski problem, piše “Novi“.

Najčešće nastaju u srednjoj životnoj dobi i na mjestima gdje se koža tare pa su stoga najčešće na vratu, predijelu pazuha, preponama, ispod dojki, po stomaku, kapcima, ali se mogu pojedinačno javiti i drugdje na koži. Zapravo, skoro svaki čovjek ima bar jedan fibrom na koži tako da ova pojava nije rijetka.

Fibromi se kod dermatologa obično uklanjaju elektrokoagulacijom, aplanacijom, radiokirurški, laserski. Potreban je samo jedan tretman, osim ukoliko se nalazi veći broj fibroma ili veća površina, tada je je tretman potrebno ponoviti.

Nakon uklanjanja zaostaju krastice ili krasta koje se mažu lokalnim antibiotikom pet dana uz uobičajenu higijenu i tuširanje. Nakon zahvata potrebno je izbjegavati nekoliko dana jače znojenje jače fizičke napore kako bi zarastanje bilo uspješno i bez komplikacija.

Kako koristiti jabukovo sirće za uklanjanje fibroma?

Smatra se da je jabukovo sirće je jedan od najefikasnijih kućnih lijekova. Može se koristiti za liječenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti.

Zapamtite, nikada ne smijete koristiti jabukovo sirće za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može da iritira oči. Ova metoda djeluje kod većine ljudi. Evo kako …

Metoda uklanjanja fibroma sirćetom:

Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun. Fibrom prvi put možete namakati u vodi 15 minuta (odnosno može se na njemu držati vata natopljena vodom) ili se pak fibrom malo protrlja s nečim (npr novom četkicom za zube i sl.).

Natopite komadić vate jabukovim sirćetom i iscjedite višak. Položite pamuk direktno na fibrom te ga osigurajte flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će ostati na mjestu. Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom.

Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do sedam dana ili više ako je potrebno (ne treba više namakati tj trljati fibrom prije sirćeta). Fibrom bi prvo trebao dosta potamni, nastati će krastica, zatim će se osušiti i na kraju sve otpasti.

U zavisnosti od veličine fibroma tj. Koliko je on duboko u koži, nastati će malo oštećenje (ožiljak) i on se maže nevenovom masti ili aloe vera gelom.

Ako fibrom nije duboko u koži, ožiljak ne bi uopšte trebalo nastati – ako se sve ovo napravi pažljivo.

Napomena:

  1.  Paziti da jabukovo sirće ne curi po koži oko fibroma jer će pocrveniti.
  2.  Ne stavljati više jabukovo sirće kada jednom nastane krasta.
  3.  Ne trgati krastu. Čekati da sama otpadne!
Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više