Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mislila da su simptomi trudnoće, a ispostavilo se da ima terminalni rak crijeva

Lisa Wells (32) patila je naizmjence od konstapacije i dijareje, a pošto je bila trudna sa svojom mlađom kćeri Saffiom mislila je da su to simptomi trudnoće i nije se brinula. No kada je dramatično počela gubiti kilograme odlučila je otići liječniku i šokirala se kada je čula da boluje od terminalnog raka crijeva, piše “Život i stil“.

“Zavladala je potpuna tišina. Nismo imali što reći. Sjela sam u automobil i slomila se. To je bio šok”, otkriva 32-godišnjakinja. Dijagnoza joj je postavljena u šestom mjesecu trudnoće, a njezina kći sada ima šest mjeseci. Druga kći Ava ima pet godina i Lisa ne krije od nje da je bolesna, već razgovara o bolesti.

“Želim biti otvorena s njom. Ne želim da misli da nešto krijem od nje. Naravno, pričam s njom kako je primjereno njezinoj dobi”, kaže Lisa koja je osnovala fondaciju u koju su se uključili njezini prijatelji i poznanci kako bi skupila novac za školovanje svojih djevojčica.

“Ljudima je teško govoriti o raku, ali ta bolest utječena toliko puno osoba oko vas… Mislim da je naveći problem što ljudi ne znaju što reći osobi koja je bolesna. Trudim se biti iskrena i govorito otvoreno o tome što prolazim i kako se osjećam. Imam osjećaj da tako pomažem drugima koji prolaze kroz isto”, kaže 32-godišnjakinja.

Lisa je atipični pacijent. Naime, od raka crijeva obolijevaju uglavnom osobe starije od 80 godina ili osobe koje u obitelji imaju tu bolest. Lisa ni ne puši niti ne pije i vodi zdrav obiteljski život.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više