Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Najbolji pokazatelj da vaši jajnici nisu u redu

Ovo su neki od pokazatelja koji vas mogu upozoriti na zdravstveni problem povezan sa jajnicima:

Nadutost – stomak izgleda napuhano čak i ako niste puno jele ili pile. Naduti stomak ne znači automatski da postoji ozbiljan zdravstveni problem, ali ako to traje duže vrijeme obratite se liječniku.

Bol u stomaku i zdjelici – oštra i stalna bol zdjelice i abdomena može biti još jedan znak da bi trebale otići na pregled kod ginekologa.

Slab apetit – osjećaj da ste site čak i ako niste ništa jele. Ukoliko nemate apetit i jedete jako malo, bilo bi dobro da se što prije obratite liječniku.

Često mokrenje – nagon za češtim mokrenjem, ponekad i 3-4 puta u roku od sat vremena, može biti znak da sa jajnicima nešto nije u redu.

Pretjerano vaginalno krvarenje – krvarenje nakon menopauze i rektalno krvarenje su česti simptomi raka jajnika. Kada to traje duže od mjesec dana, vrijeme je da se obratite ginekologu.

Bol u leđima, gubitak težine, zatvor, umor – ovi simptomi mogu ukazati i na druge bolesti, stoga je poželjno posjetiti liječnika ukoliko imate neke od ovih simptoma.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više