Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Stavio ova dva sastojka na zube! Pokazao kako se kod kuće mogu izbijeliti zubi do savršenstva

Nama ništa privlačnije nego dobar osmijeh i za tu svrhu moramo više brinuti o njezi zuba. Nažalost, komercijalna pasta za zube nije najzdraviji izbor.

Ako su komercijalne paste nisu najzdraviji izbor za dobru oralnu njegu, što možemo koristiti kako bi bili sigurni da su naši zubi su zdravi i bijeli?

Često možete naći ovaj začin u kuhinji i zbog svoje kvalitete, ljudi su ga koristili mnogo godina. Kurkuma!

Ovaj začin može liječiti upalu desni i izbjeljuje zube na nevjerojatnom način.

Za pripremu ovog snažnu mješavinu, trebat će vam u prahu kurkuma, kokosovo ulje.

Kako pripremiti ovaj prirodni pastu za zube?

Uzmite jednu žlicu kokosovog ulja i dodajte 2 kapsule kurkume. Zatim dodajte malo ulja paprene metvice radi mirisa i pomiješati sastojke zajedno.

ČITAJ VIŠE: Naučnici otkrili šta se zaista događa u koži kada imate ekcem…

Staviti na četkicu i izribati zube, staviti da djeluje što duže možete pa isprati.

Kada djeci ispadaju mliječni zubići, većina roditelja čini poseban ritual – zubiće mijenjaju za novčić i šalju ga zubić vili, jer sva djeca vole takvu zabavu. Ali roditelji bacaju te zubiće.

Prema najnovijim istraživanjima ispostavilo se da su mliječni zubići – vrijedan genetski materijal, koji može da se lako izbori sa raznim ozbiljnim oboljenjima.

Mliječni zubi u sebi sadrže matične ćelije. Ove ćelije mogu regenerisati neurone, kosti i hrskavice, a isto tako , i neke ćelije srčanog mišićnog tkiva.

Savremena nauka sada nam omogućava korištenje ovih ćelija za oporavak organa u slučaju neželjene bolesti.

Najnovija naučna otkrića svjedoče o tome da je moguće izliječiti leukemiju, multiplinijelom i hodking bolest posredstvom korišćenja matičnih ćelija djeteta. Ranije su se ove bolesti liječile samo transplantacijom koštane srži ili nekog drugog tkiva.

ČITAJ VIŠE: Riješite se akni od prirodnih sastojaka

Da bi se sačuvaju matične ćelije, treba zamrznuti mliječni zub u roku 48 sati nakon ispadanja. U Americi i nekim drugim zemljama postoje i banke krvi i tkiva iz pupčane vrpce i banke matičnih ćelija u koje se može predati genetski materijal na čuvanje, još pri rođenju djeteta. Ako se dijete razboli, ono će biti bezbjedno – a nove tehnologije će se pobrinuti o njegovom zdravlju.

Ali, ukoliko ne postoje sredstva i mogućnosti korištenja takvih banki, potrebno je samo zamrznuti mliječni zub djeteta, i čuvati ga. Tko zna, možda će to u budućnosti spasiti njegov život.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više