Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Trudnice vole čokoladu, a evo i zašto

Neobične potrebe trudnica su sve više izražene među savremenim ženama, u odnosu na vrijeme od prije 50 godina. U jednom istraživanju navodi se da su želje trudnih žena porasle za 30 posto u odnosu na period od prije pola stoljeća, piše “Bebe i mame”.

Kada je riječ o hrani, trudnice najčešće imaju potrebu za čokoladom, a slijede sladoled, slatkiši, začinjena hrana, turšija, tropsko voće, kari, krofne, puter od kikirikija, krompir i lješnici.

Buduće mame izjavile su da ih privlače čudne kombinacije hrane. Najčešće su to turšija i puter od kikirikija. Druge kombinacije su tunjevina sa bananom i pržena jaja sa sosom od mente.

Žene su izjavile da im se posebne želje javljaju popodne (40 posto) ili uvečer (38 posto), a samo osam posto ima želju nešto prezalogajiti iza ponoći.

Stručnjaci smatraju da je najvjerovatniji razlog potrebe za raznim vrstama hrane u trudnoći taj što danas trudnice imaju veći izbor. Oni su zaključili da je želja za nečim što nije hrana zapravo povezana s hranom. Želje za nečim pokažuju manjak toga u organizmu., piše “Avaz“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više