Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

2017.: Godina kada je počeo nuklearni rat?

Britanski general Sir Richard Shireff, umirovljeni zamjenik vrhovnog zapovjednika NATO-a u Europi, objavio je knjigu pod naslovom “2017: Rat s Rusijom”

Bivši drugi čovjek najjačeg vojnog saveza u Europi u razgovoru za Newsweek, upozorio je da radnja njegova romana ima puno dodirnih točaka sa stvarnom situacijom u Europi. Povratak Hladnog rata u predgovoru Shireffovog romana najavio je umirovljeni američki admiral James Stavridis, bivši prvi čovjek NATO saveza u Europi, prenosi Index.hr

“Ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu najviše bi odgovaralo sramoćenje američkih demokrata i dolazak na vlast Donalda Trumpa koji zapravo potpopava NATO-vu doktrinu kolektivne obrane. Kandidat koji sugerira da SAD ne bi nužno pomogle članici NATO saveza u slučaju napada kandidat je koji odgovara Rusiji i Putinu”, rekao je Shireff o američkim predsjedničkim izborima i povezanosti sa situacijom u Europi.

Kako ipak veće šanse za pobjedu ima Hillary Clinton, umirovljeni general je uvjeren da je nuklearni rat vrlo izgledan u smislu rješavanja konflikta između dvije najveće svjetske sile. “Uđe li NATO u rat s Rusijom, bio bi to isključivo nuklearni rat. NATO mora pokazati snagu tako da Rusija niti ne pomišlja na bilo kakav ofenzivni potez. Ukratko, valja zastrašiti Ruse da se počnu ponašati racionalno”, uvjeren je bivši drugi čovjek NATO saveza u Europi.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više