Fresh Press portal
BiH Politika

Ademaj očajna, traži pomoć od Sebije! Obećavala ljekarima veće plate, sad tvrdi da to nije u njenoj moći

Zilha Ademaj, ministrica zdravstva Kantona Sarajevo danas je vrlo otvoreno poručila kako ključ za rješavanje problema nedostatka sredstva u zdravstvu ima direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Ministrica je održala press konferneciju i to povodom štrajka ljekara rekla da je sporno bilo pitanje visine sredstava i da je polovina sredstava osigurana za potpuno udovoljavanje zahtjevima oba sindikata, piše “Patria“.

Istakla je da ključ po pitanju rješavanja sredstava ima direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović koja ima utjecaj na Zavod zdravstvenog osiguranja KS. Inače, na čelu ZZO KS nalazi se Samir Turković, kadar SDA.

Ona to može riješiti jednim pozivom. Sama je izjavila da sredstava ima u zdravstvu, sa čim se slažem. Ja mislim da se ta sredstva mogu osigurati, a ona nisu u Ministarstvu zdravstva KS. Sredstva su u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS” – kazala je Ademaj.

Ministrica je napomenula da presuda suda o zabrani štrajka ne znači ništa u ovom trenutku, jer presuda ima pouku o pravnom lijeku u kojoj piše da se tužena strana može žaliti na presudu.

Sindikat je najavio štrajk sve dok presuda ne bude konačna. To znači da se oni vjerovatno mogu žaliti” – rekla je Ademaj.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Vapaj roditelja: “Sebija, vaš logoped na DIP-u kaže da nema uslove napisati nalaz autističnom djetetu jer ono plače i ne sarađuje”

E.H

Sebija Izetbegović nije dostavila podatke o platama uposlenika Kliničkog centra

E.H

Konaković: U potpunosti stojim iza odluka rektora, Sebija Izetbegović upravlja Medicinom

D.C

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više