Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ako Duraković izgubi Srebrenicom će paradirati četnici

Nakon završenog nelegalnog referenduma u Republici Srpskoj, pred nama su lokalni izbori. Najvažnija izborna bitka vodit će se u Srebrenici

Ćamil Duraković, jedinstveni kandidat probosanskih stranaka danas je upozorio da će uslijediti posljedice za cijelu BiH ako u Srebrenici pobijedi velikosrpski kandidat Mladen Grujičić.

Nažalost, već imamo jedan zabrinjavajući pokazatelj. Bošnjaci iz Srebrenice koji žive u dijaspori nisu pokazali potreban interes za glasanje. Za glasanje putem pošte registrovalo se nešto malo više od hiljadu Srebreničana.

U Sent Luisu živi oko tri hiljade Srebreničana, samo njih 115 se registrovalo za izbore. Slična je situacija i u drugim zemljama.

Jedina nada da Ćamil Duraković pobijedi na izborima jeste maksimalna izlaznost onih koji su registrirani za iubore.

Samo tako će se moći pobijediti velikosrpska kampanja koja će uključivati i brojne izborne zloupotrebe.

Ako Bošnjaci izgube izbore u Srebrenici to će biti poraz koji će bitno uticati na cijelu povratničku populaciju u manjem bh. entitetu.

Pobjeda Mladena Grujičiča, četničkog omladinca, znači da će 11. jula u Srebrenici, umjesto obilježavanja genocida, paradirati četnici.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više