Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Ako HDZ BiH izgubi izbore, nisu krivi Bošnjaci i Komšić već politika Dragana Čovića”

Član Predsjedništva SDP-a BiH Miro Lazović izajvio je kao predstavnici HDZ-a BiH ne prestaju napadati predsjednika DF-a Željka Komšića zbog njegove kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Lazović je istakao kako u HDZ-u ne trebaju optuživati Komšića, već krivaca za svoj eventualni politički neuspjeh trebaju tražiti u politicu koju providi predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ljuti zbog neusvajanja njihovog prijedloga Izbornog zakona po kojem bi se garantovao izbor kandidata iz HDZ-a neprimjerenim kvalifikacijama pokušavaju ga kompromitirati istovremeno šaljući poruke Bošnjacima da mu uskrate podršku. Kandidatura Komšića je po sadašnjem Izbornom zakonu legitimna i za njega mogu glasati građani FBiH bez obzira na etničku pripadnost“, rekao je Lazović, prenosi Patria.

“Ako Željko Komšić pobijedi tada HDZ BiH ne treba optuživati Bošnjački narod. Krivca neka traži u svojim redovima. U svom rukovodstvu i njegovoj politici. U planu oživljavanja Herceg-Bosne i veličanju presuđenih Haških osuđenika a posebno u Draganu Čoviću i njegovim bliskim vezama i sumnjivim dogovorima sa Miloradom Dodikom koji otvoreno negira i ruši BiH“, zaključio je Lazović, piše “Patria“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više