Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Aleksandar Vučić o vakcinisanju državljana regiona: Nismo mi pusto ostrvo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će mjere protiv pandemije virusa korona biti ublažene prvog dana kada se za to steknu uslovi i kada epidemiolozi budu saglasni sa tim.

Vučić je istakao da je Srbija pribjegla vakcinisanju državljana regiona jer nije “pusto ostrvo” i nije “sama na svijetu”.

On je izrazio nadu da će u narednoj sedmici Srbija imati još najmanje 500.000 vakcinisanih.

“Imaćemo nove vakcine u međuvremenu. Brojevi u Beogradu su stabilni, ali nam u malim mestima i dalje rastu. Važno je da im se objasni koliko je imunizacija važna”, rekao je Vučić, koji će se vakcinisati početkom naredne sedmice u nekom od malih gradova Srbije.

Na konstataciju da su izostale reakcije zvaničnika iz regiona čiji se državljani vakcinišu u Srbiji, Vučić je rekao da je on u svakodnevnoj komunikaciji sa vlastima u Podgorici i Sjevernoj Makedoniji.

“Meni je važno, za nas je važno da su ljudi zaštićeni. Pošto sam vidio kritike, zašto mi vakcinišemo – nismo mi pusto ostrvo, ne živimo sami na svetu”, rekao je Vučić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više