Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Aljoša Čampara: Za prijetnje Milorada Dodika dobija se i do 5 godina zatvora!

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara kaže kako će policijske agencije na svaki oblik ugrožavanja sigurnosti građana i države odgovoriti adekvatnim i čvrstim mjerama.

“Konstantne prijetnje Milorada Dodika za disolucijom međunarodno priznate i suverene države Bosne i Hercegovine neće biti ni planirane ni zamišljene, a posebno realizovane na internom okupljanju na Kozari na kojem se pokušava dovesti u pitanje teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine. Dodik bi se trebao baviti ekonomijom i mizernim standardom, narod živi od primanja, a ne od njegovih prijetnji”, rekao je za Klix Čampara.

Ona napominje kako je država Bosna i Hercegovina kao nezavisna i suverena država s punim pravnim subjektivitetom temeljena na vrijednostima mira i pomirenja spremna za euroatlanske integracije te neće dozvoliti negatorima izazivanje nemira i straha među građanima Bosne i Hercegovine.

“Sve policijske agencije su dužne zaštititi suverenitet i teritorijalni integritet te ustavni poredak Bosne i Hercegovine. Ovakvim izjavama koje u sebi sadrže elemente prijetnje, a koje imaju za cilj otcjepljenje dijela teritorije Bosne i Hercegovine kažnjive su i propisane kao samostalno krivično djelo iz krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a za koje je propisana kazna zatvora najmanje 5 godina obzirom da se takvim postupanjem direktno ugrožava teritorijalna cjelina država Bosne i Hercegovine”, kazao je on.

Nastavlja kako će policijske agencije na svaki oblik ugrožavanja sigurnosti građana i države odgovoriti adekvatnim i čvrstim mjerama sukladno svojim zakonskim ovlaštenjima i obavezama.

“Ohrabruju i poruke EUFOR-a, da je ova retorika razlog zbog kojeg trebamo jačati sigurnosne snage”, zaključio je Čampara.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više