Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ambasadori Rusije i Kine podržali SNSD: Primjer dobre saradnje

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov poželio je danas Savezu nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ uspjeh u zaštiti prava građana Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Ivancov je ocijenio da je SNSD vodeća politička snaga u Republici Srpskoj koja uživa povjerenje naroda.

– Djelovanje SNSD je sastavni dio naših bilateralnih odnosa, jer je ova partija partner Јedinstvenoj Rusiji, vodećoj partiji u mojoj zemlji – rekao je Ivancov u obraćanju na Saboru SNSD-a u Laktašima.

On je pročitao pismo rukovodstva Јedinstvene Rusije koje je upućeno povodom održavanja Sabora SNSD-a.

U pismu je navedeno da je uspostavljanje odnosa dvije političke partije značajno jer se time jača uzajmna saradnja.

Ivancov je naveo da je rukovodstvo Јedinstvene Rusije poželjelo uspjeh u realizaciji svih planova koje ima SNSD.

Kineski amasador u BiH Јi Ping poručio je da je Kina protiv bilo kakvog protekcionizma i da je za saradnju zasnovanu na uzajamnom poštovanju. Јi Ping je u obraćanju na Saboru SNSD-a istakao da Komunistička partija Kina ima dobre odnose sa SNSD-om.
– Vjerujem da će naši dobri odnosi biti nastavljeni, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju – rekao je Ping i poželio uspješan rad Saboru.

Јi Ping je ocijenio dobrom saradnju Kine i BiH, posebno u oblasti ekonomije
.
Kao primjer dobre ekonomske saradnje, Јi Ping je naveo Termoelektranu u Stanarima, te istakao da nije bilo lako realizovati ovaj projekat, ali da vjeruje da će takvih projekata biti i u budućnosti.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više