Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Amerikanci podržali Inzka: Entiteti neka ne sanjaju nezavisnosti

Entiteti u Bosni i Hercegovini nemaju budućnost izvan države, poručila je ambasadorica SAD-a u Ujedinjenim nacijama Linda Thomas-Greenfield.

Ona je ovo kazala danas na raspravi u Vijeću sigurnosti UN-a, nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko predstavio svoj najnoviji izvještaj o našoj zemlji.

Ujedno je zahvalila Inzku na poslu koji je obavio u našoj zemlji te mu je iskazala punu podršku. Dodala je da stav Sjedinjenih Država o BiH nije promijenjen, te da Washington našu zemlju doživljava kao jedinstvenu i okrenutu euroatlantskim integracijama. prenosi “Klix“.

“Posvećeni smo tome da je BiH demokratska i nezavisna država sa teritorijalnim integritetom”, istaknula ja.

Dodala je da je jedan od prioriteta BiH borba protiv korupcije.

“Rezultat te korupcije je da zemlja gubi talentirane mlade ljude koji idu u zemlje gdje imaju veće šanse”, kazala je, između ostalog, Thomas-Greenfield.

Kao drugu ključnu prepreku za BiH navela je političare “koji se fokusiraju na etnonacionalne ciljeve”.

Također je dodala da bi Vlada FBiH trebala biti formirana bez odlaganja, te da je neophodno raditi na unapređenju izbornog zakonodavstva.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više