Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ashdown: “Beograd mora izvršiti pritisak na Milorada Dodika, ukoliko želi u EU”

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Britanac, Paddy Ashdown, izjavio je, kako se Milorada Dodika, čelnika Republike Srpske, može „primiriti“ jedino kroz Beograd. Zatražio je da se Beogradu priopći kako Srbija neće ući u Europsku uniju dok ne postane izvršitelj politike Bruxellessa u BiH.

Te riječi, koje je Ashdown izrekao na nedavnoj konferenciji o „Zapadnom Balkanu“ organiziranoj od strane britanskog Doma lordova, prenio je sarajevski portal Klix.ba.

Ashdown se također požalio, kako predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u svom uredu drži njegovu fotografiju, kako bi u nju bacao strjelice.

„Ukoliko želite da Dodik bilo što učini, to se neće ostvariti pritiskom iz Bruxellessa. To moraju učiniti njegovi prijatelji u Beogradu“, kazao je ovaj britanski političar.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više