Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bakir Izetbegović: “Od nenaoružanog naroda koji se suprostavio nadmoćnijem neprijatelju izrasla je u vojnu silu”

Čestitka predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), Bakira Izetbegovića povodom Dana Armije Republike BiH.

Danas obilježavamo godišnjicu formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojne sile koja nije bila velika po brojnosti i naoružanju kojim je raspolagala, ali je po hrabrosti, požrtvovanju i ishodu borbe koju je vodila sasvim sigurno bila jedna od najvećih vojski koje je historija upamtila.

– Od nenaoružanog naroda koji se suprostavio nadmoćnijem neprijatelju izrasla je u veličanstvenu vojnu silu koja je najprije uspjela zaustaviti nadmoćne neprijatelje, zatim se organizirati, rasti i jačati, i konačno oslobađati okupirane dijelove naše domovine. Na tom putu Armija se nije borila samo za očuvanje države Bosne i Hercegovine i živote njenih građana, već i za univerzalne ljudske i civilizacijske vrijednosti koje su bile dovedene u pitanje.

Danas, 25 godina od okončanja rata, jasnije je više nego ikad da bez naše herojske Armije ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine.

– Ova godišnjica je prilika da se sa posebnim pijetetom prisjetimo šehida i poginulih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji su za odbranu domovine dali svoje živote. Njihova žrtva nas obavezuje da nastavimo ispravnim putem i da na tom putu nikada ne posustanemo.

U to ime, svim patriotima Bosne i Hercegovine čestitam ovaj veliki dan – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više