Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bakir Izetbegović sa Kinom dogovara vakcine za BiH?

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i ambasador Kine Ji Ping danas su razgovarali, između ostalog, o nabavci vakcina protiv koronavirusa od proizvođača iz Kine.

Kako su saopćili iz SDA, Ping je istakao da Kina podržava napore Bosne i Hercegovine u borbi protiv koronavirusa.

Razmatrana je i mogućnost nabavke vakcina kineskih proizvođača za potrebe Bosne i Hercegovine, te je naglasio da su već uspostavljeni kontakti između proizvođača iz Kine i institucija Bosne i Hercegovine, ali i da će Kina učiniti dostupnim blizu 10 miliona doza vakcina putem globalne inicijative COVAX.

Razgovarano je i o modelima ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Kine, te o mogućnostima finansiranja projekata iz oblasti zdravstvene zaštite i obrazovanja, saopćili su iz SDA.

Podsjećamo, Izetbegović je jučer prisustvovao na online sastanku Evropske narodne stranke (EPP) i tom prilikom pozvao Evropsku uniju da pomogne Bosni i Hercegovini u nabavci vakcina.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više