Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bernie Sanders najavio kandidaturu za predsjednika SAD-a

Američki senator Bernie Sanders napravio je videosnimak u kojem najavljuje da će se kandidovati za naredne predsjedničke izbore 2020. godine, prenio je informativni portal “Politico”.

Datum emitovanja videosnimka još nije utvrđen, prenijela je pomenuta web stranica i dodala da se Sanders sastao s ljudima koji bi mogli da vode njegovu predizbornu kampanju.

Sanders (77) je bio kandidat stranački demokrata na prethodnim izborima, ali ga je pobijedila Hillary Clinton koja je postala tada zvaničan kandidat Demokratske stranke protiv republikanca Donalda Trumpa.

Senator iz Vermonta koji se predstavlja kao “socijalistički demokrata” tokom prethodne kampanje se zalagao za besplatno fakultetsko obrazovanje i zdravstveno osiguranje za sve građane.

Bio je član Predstavničkog doma Kongresa od 1990. do 2006. prije nego što je postao član Senata, gornjeg doma Kongresa.

Sanders, koji je nezavisni senator, popularan je kod demokrata ali se pojedini članovi stranke pitaju da li bi on bio najbolji kandidat, prvenstveno zbog godina, piše “Beta”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više