Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bernie Sanders traži od Rusije da mu ne pomaže u kampanji

Demokratski predsjednički kandidat Bernie Sanders jučer je upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore nakon što su mu američki dužnosnici rekli da Moskva pokušava pomoći njegovoj kampanji.

Obavještajna zajednica nam govori da se miješaju u ovu kampanju, upravo sada, 2020. I gospodinu Putinu sam rekao, budem li izabran za predsjednika, vjerujte mi, nećete se više miješati u američke izbore“, rekao je Sanders novinarima u Bakersfieldu u Kaliforniji.

Očekuje se da će Sanders, 78, demokratski socijalist iz Vermonta, biti favorit za demokratskog kandidata te da će pobijediti danas na predizborima u Nevadi.

Kremlj: Ne pomažemo Trumpu

“The Washington Post” je jučer, citirajući osobe upoznate s tom stvari, objavio da su američki dužnosnici rekli Sandersu o ruskim naporima te također obavijestili republikanskog predsjednika Donalda Trumpa i američke zastupnike.

Još nije jasno o kakvom se obliku ruskog angažmana radi, piše list.

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su obavještajni dužnosnici rekli zastupnicima kako se čini da se Rusija angažirala u dezinformiranju i propagandnoj kampanji kako bi ojačala kampanje i Sandersa i Trumpa.

Kremlj je jučer opovrgnuo da se Rusija miješa u američku predsjedničku kampanju da ojača Trumpove ponovne izborne šanse, piše “Hina”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više