Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“BiH nema Dan državnosti, ukloniti zastavu s ljiljanima iz Predsjedništva”

BiH nema dan državnosti, a oni koji slave taj navodni praznik najbolje su pokazali šta misle o Srbima i Republici Srpskoj kada su pod okriljem noći iz zgrade Predsjedništva BiH uklonili zastavu Republike Srpske, čime je političko Sarajevo jasno poručilo da su RS i svi njeni građani apsolutno nepoželjni u njihovoj zamišljenoj, a srećom nepostojećoj, BiH, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Želim ovom prilikom da podsjetim one koji su se usudili da na takav način tretiraju zvaničnu, zakonsku i ustavnu zastavu Republike Srpske, jednog od sastavnih i konstitutivnih dijelova BiH, da je, za razliku od takozvane Republike BiH koja je dejtonskim sporazumom prestala postojati, Republika Srpska u Dejtonu stekla i međunarodnu potvrdu”, istakao je Kovačević u izjavi za Srnu.

S obzirom na to, kaže Kovačević, da je javnosti poznato da se u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda nalazi zastava nepostojeće Republike BiH, a koja za srpski narod u BiH i sve građane Republike Srpske predstavlja simbol pod kojim je započet rat i pod kojim su izvršeni brojni ratni zločini, SNSD će zahtjevati njeno hitno uklanjanje, jer je nedopustivo da se u bilo kojoj prostoriji zajedničkih institucija nalaze nezakoniti i uvredljivi simboli, prenosi “Fokus.ba”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više