Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Avdović nakon što je pacijent lomio po ambulanti i udarao radnice/ Forti i Vladi KS: DA LI JE I STID POSTAO POLITIČKO PITANJE?

U ambulanti u Buća Potoku, pacijent je napao kolegicu fizički i drugoj je na glavu sručio zaštitni šalter i polomio ga. Sve zbog telefonske opcije (Call Centra) jer nije uspio uspostaviti vezu sa njima, a one su upravo razgovarale na telefon sa drugim pacijentima, pojasnio je Predsjednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo, Javna ustanova Domovi zdravlja KS, Jasmin Avdović

Predsjednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Kantona Sarajevo, Javna ustanova Domovi zdravlja KS, Jasmin Avdović objavio je video iz ambulante u Buća Potoku nakog što je pacijent razbijao po njoj, jer mu se neko vrijeme nije odgovaralo na poziv.

Direktno se potom obratio premijeru Vlade KS Edinu Forti i Vladi KS.

-Da se struka zaista pita? U ovoj državi se sve radi i postavlja na osnove koji su uvijek ispod mininalno potrebnog za izgleda i broj osoblja koje je raspoloživo za Covid Call broj.

Na isti način je ”neko” izračunao neki dan koliko nam to u primarnoj zdravstvenoj zaštiti treba ljekara i medicinara , a ovo su poslijedice takvog ekspertnog nagađanja. Prije dvije noći, u 18:30h u ambulanti, Buća Potok, pacijent je napao kolegicu fizički i drugoj je na glavu sručio zaštitni šalter i polomio ga. Sve zbog telefonske opcije (Call Centra) jer nije uspio uspostaviti vezu sa njima, a one su upravo razgovarale na telefon sa drugim pacijentima. Ovo se sve kao novi-stalni problem, dešava od kada je uvedena telefonska linija Covid i automatski prebacuju pozive tamo, a tamo u slučaju zauzeća, dobiju automatski generisane upute da su svi zauzeti i da se jave kasnije ili ostave podatke kako bi njih kasnije neko kontaktirao, nakon čega muzika svira.

Zdravlje i život su nam svima ugroženi, bez ulaska u temu razumijevanja nezadovoljstva koje korisnici naših usluga imaju, međutim, kao i na ovom primjeru, nikada ne odgvovara ili nastrada onaj/oni koji su za to odgovorni , već uvijek oni koji se ni za šta ne pitaju , a svoj posao rade maksimalno požrtvovano i savjesno. Za Vladu KS, ponavljamo isto pitanje koje imamo već preko godinu dana, a u situaciji nevjerovatno bezobraznog ignorisanja problema u zdravstvu uključujući i sudovima dokazano narušena prava svih zaposlenih u zdravstvu: DA LI JE I STID POSTAO POLITIČKO PITANJE?, napisao je Avdović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više