BiH

CIK BiH: Izmijenjena odluka o utvrđivanju rezultata izbora

Centralna izborna komisija BiH je na danas održanoj sjednici donijela Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 20016. godine u tabelarnom prikazu.

Saopštenje CIK-a prenosimo u cjelosti:

“Centralna izborna komisija BiH je na danas održanoj sjednici donijela Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 20016. godine u tabelarnom prikazu i to za Općinsko vijeće Jablanica po političkim subjektaima i za kandidata SDP BiH. Centralna izborna komisija BiH je uočila da je za nezavisnog kandidata Šefika Gusića pogrešno utvrđen izborni prag zbog zaokruženja procenta izbornog praga na dvije decimale.

Navedena odluka će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba .

Centralna izborna komisija BiH danas je razmotrila 25 zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima koje je odbacila zbog nepotpunosti ili su podnešeni od neovlaštenog lica.

Navode u tim zahtjevima Centralna izborna komisija BiH će razmotriti i ako bude osnova po službenoj dužnosti će nerediti ponovna brojanja”.


Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajte Prihvatam Pročitaj više

bitcoin haberleri uşak escort ilbet yabancı dizi izle