Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Cure detalji iz biografija “pjevačica” koje su ojadile grad Banju Luku

Dvije priče o “estradnim umjetnicima” svjedoče koliko mnogo odricanja je potrebno za uspjeh i da se vinu među “zvijezde”, a kako malo treba da od “zvijezda” postanu zaboravljene i zauvijek odbačene od “vjerne” publike.

Uspon Dragane Ristić, najpoznatije pjevaljke koja uopšte ne pjeva, ali zarađuje masne honorare i težak pad na dno Igora Radojičića, svjedočanstvo su o tome kako estrada može da ti da, ali i oduzme sve.

Krenimo sa uspješnijom iz “dueta” Dragana-Igor (imali su namjeru da snime jedan duet, ali nisu stigli), koja je prešla zaista težak i trnovit put od najdublje anonimnosti do zvijezda.

Dragana Ristić, kao i njena Majka Jevrosima (Pupčević) nekada davno radile su pošteni posao sobarica u motelu “Bomi”, koji je u vlasništvu tajkuna Slavka Roguljića.

Tu je prvi put uočava poznati “lovac” na talente Petar Đokić.

blank

On prebacuje Ristićevu u restoran Narodne kupštine RS, da bi bila što bliže centru estradnih zbivanja.

Đokić, stari Londonski đak, koji ne zna riječi engleskog, ali je završio nepostojeći fakultet u Engleskoj i to na “engleskom” jeziku, iskusnim okom uočava spremnost Ristićeve za dalje napredovanje. I učenje!

Ona tada završava fakultet i nastavlja uspon te postaje šefica u restoranu Vlade RS.

Odatle do mjesta pomoćnice ministra bilo je potrebno vrlo malo, dok njena majka stiže do pozicije pomoćnice ministra trgovine.

To je razvojni put gđe Dragane Ristić Čavka, koja je sve ove godine (deset) primala unosne honorare za nepjevanje, kako u “Akvani”, tako i na drugim “scenama”, piše na svom blogu Slobodan Vasković, dodajući da je pred Ristićevom je još jedan neostvareni san – da postane ministarka!

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više