BiH Politika

Dodik: Imamo plan za izbore u Doboju i Srebrenici

CIK BiH je na sjednici održanoj 21. januara donio odluku kojom se poništavaju izbori u izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta

Milorad Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je tokom obraćanja nakon sjednice te stranke da iako SNSD ne podržava odluku Centralne izborne komisije (CIK BiH) o ponavljanju izbora u Srebrenici i Doboju da su oni ipak “sačinili plan kako bi opet ostvarili dobar izborni rezultat”, piše Radio Slobodna Evropa.

“Činjenica je da je SNSD pokazao da nije želio u vrijeme pandemije voditi prljavu kampanju. Neki su to radili, vodili su političku kampanju, a svi znaju da je politička kampanja prljava”, rekao je Dodik.

CIK BiH je na sjednici održanoj 21. januara donio odluku kojom se poništavaju izbori u izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta.

Na istoj sjednici CIK BiH je donio odluku kojom se poništavaju izbori na 89 redovnih biračkih mjesta u izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj.

Dodikova stranka je početkom februara uputila Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv članova CIK-a i sudija Apelacionog suda koje smatra odgovornim za poništavanje rezultata izbora u Srebrenici i Doboju.

Lokalni izbori održani su 15. novembra prošle godine. Ponovljeni izbori u Doboju i Srebrenici bit će održani 21. februara.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajte Prihvatam Pročitaj više

bitcoin haberleri uşak escort ilbet yabancı dizi izle