Fresh Press portal
Početna » Blog » Dodik neprikosnoveni vladar života i smrti u RS-u
BiH Politika TOP VIJESTI

Dodik neprikosnoveni vladar života i smrti u RS-u

milorad-dodik-810x530

Nema dileme, zdravstveni radnicu su zaslužili da dobiju trajno povećanje plate a ne samo stimulaciju koju im daje Milorad Dodik mimo svih propisa i zakona. S pravom se treba zapitati šta radi predsjednica, predsjednik vlade, resorni ministar…zar to nije njihova nadležnost a ne člana Predsjedništva BiH.

Postavlja se pitanje šta radi predsjednica Republike Srpske, predsjednik Vlade RS, resorni ministar koji treba da u ovoj situaciji bez svih sumnji nagrade težak i opasan rad svih ljekara, medicinskih sestara, tehničara, spremačica, vozača, administativnih radnika u zdravstvu.

Zašto to radi on kada nema nikave institucionalne nadležnosti u Republici Srpskoj i na osnovu kog zakona može da određuje da se budžetska sredstva troše kako njemu pada na pamet.

Nije samo sporna njegova današnja izjava, on je ovih dana govorio kada će da se uvede vanrendo stanje, kada će da bude policijski čas, koje zakonske uredbe će se donijeti, koje se neće poštovati…

Za sve to Republika Srpska ima predsjednika, premijera, vladu, Narodnu skupštinu, ministarstva i druge institucije koje treba da rade po zakonu i donose odluke, između ostalog, i o povećanju plata zdravstvenim radnicima.

Još jednom da ne bi bilo pogrešno protumačeno, ako nekom treba odati poštovanje i pohvaliti njihov rad to su zdravstveni radnici od ljekara do običnih radnika, koji su dokazali da brinu u zdravlju našeg stanovništva. Zaslužili su sve pohvale i njihov rad koji do sada nije vredovan treba da bude verifikovan po slovu zakona.

Ovim aktivnostima Dodik nipodaštava institucije RS-a

Svjedoci smo da sve važnije odluke saopštava član Predsjedništva BiH, koji nema pravo da se miješa u ustavne nadležnosti institucija Republike Srpske.

Milorad Dodik danas je rekao da će u četvrtak, 16. aprila, svim radnicima u zdravstvu biti isplaćena plata, a uz nju i naknada od 1.000 KM.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da će plata i naknada biti isplaćena za zdravstvene radnike, spremačice, vozače i druge zaposlene u zdravstvenom sektoru.

“Vjerujem da ćemo možda opet za dva-tri mjeseca biti u prilici da nešto slično uradimo. Ne mogu to obećati, ali ukoliko se ukaže prilika nećemo oklijevati da to uradimo”, rekao je Dodik kao da je predsjednik Vlade ili Republike Srpske.

Povezani članci

Ekonomisti zbunjeni: Prosječna plaća u RS viša nego u FBiH

E.H

U RS 40 novooboljelih, dva smrtna slučaja

DK

Skandalozan javni istup Željke Cvijanović

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više