Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik odgovorio Izetbegoviću: “Izetbegović je izgubio političku partiju, Srebrenicu, Bihać, Kladušu i mnoga druga mjesta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je njemu važna snažna Republike Srpska i da nema potrebe da komentariše Bakira Izetbegovića, “čovjeka koji je izgubio na svim poljima u politici”.

Govoreći o Izetbegovićevoj izjavi da “Dodik već deceniju zaustavlja i slabi BiH, a SDA zaustavlja i slabi Dodika”, predsjednik Srpske rekao je novinarima u Trebinju da je to dvoje neuporedivo.

“Izetbegović je izgubio političku partiju, Srebrenicu, Bihać, Kladušu i mnoga druga mjesta na lokalnim izborima. Izgubio je četiri poslanika, izabrao partnere u većini sa kojima ne može ništa da uradi”, naveo je Dodik i dodao da nema potrebe da komentariše takvog čovjeka.

On je istakao da SDA godinama pokušava da devalvira i promoviše sistem duha, a ne slova Dejtona i naglasio da se on tome suprotstavlja.

Dodik je naglasio da od početka podržava dejtonsku BiH koja predviđa gotovo samostalni entitet, odnosno Republiku Srpsku u okviru BiH koja je uređena Dejtonskim mirovnim sporazumom.

“Meni je važna snažna Republika Srpska i da smo 2006. godine prekinuli jedan proces prenošenja nadležnosti i jasno pokazali da se to ne može na takav način raditi. Mi smo sada u fazi da vraćamo te nadležnosti koje su nam oteli, svidjelo se to kome ili ne”, poručio je Dodik.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više