Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik promijenio ploču: Saradnja BiH sa NATO-om je prihvatljiva

Nakon što je na današnjoj sjednici Vijeća ministara usvojen Program reformi za NATO te donesena odluka o formiranju komisije za saradnju s ovim vojnim savezom, oglasio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Integracija u NATO ne, to je jasna stvar! Istrajavamo mjesecima na toj vrsti priče kako bi oni koji se zalažu za članstvo konačno shvatili da neće niko doći sa strane i natjerati nas da to prihvatimo”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je istakao da sve zemlje imaju neku vrstu saradnje sa NATO-om.

I Srbija ima neki oblik saradnje. Ranije je to imala i Rusija. U ovom trenutku to je zamrznuto, ali može se očekivati da će neki oblik saradnje biti u budućnosti“, rekao je on.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je naglasio da saradnja sa NATOM-om nije sporna, ali jesu integracije, prenose mediji.

“Na ovaj način smo i potvrdili sve što smo ranije govorili o tome”, naglasio je Dodik.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više