Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik: U Konjević Polju gradimo crkvu koja neće biti čin nikakvog inata

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarao je danas u sjedištu Vlade entiteta Republika Srpska u Istočnom Sarajevu sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom.

Glavna tema sastanka bila je izgradnja nove Crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u Konjević Polju.

Milorad Dodik je naglasio da će izgradnju nove crkve finansirati institucije RS-a, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik i mitropolit Hrizostom naglasili su da će to biti zavjetna crkva koja neće biti čin nikakvog inata. Već molitve za mir i blagoslov za sve vjerne ljude.

Crkva će biti izgrađena na novoj lokaciji koja će biti izabran u narednih nekoliko dana. A u nju će biti ugrađeni dijelovi nekadašnjeg istoimenog hrama u Konjević Polju.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji crkve i spomen-kompleksa u Bratuncu posvećenog svim stradalim Srbima u Podrinju. Što je bila inicijativa Milorada Dodika uz saglasnost mitropolita Hrizostoma.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više