Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Glavni sekretar NATO-a Stoltenberg u februaru dolazi u BiH

Početkom februara u Bosnu i Hercegovinu će posjetiti glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. Cilj posjete je prezentiranje rezultata koji su postignuti u procesu pristupa BiH NATO-u, potvrdila je za Klix.ba ministrica odbrane BiH Marina Pendeš.

Pendeš je istaknula da je posjeta ranije dogovorena i da nema nikakve veze sa proslavom Dana Republike Srpske i postrojavanjem pripadnika Oružanih snaga BiH u Banjoj Luci, te da oni koji to tvrde pokušavaju skrenuti pažnju s važnosti bh. puta ka NATO-u.

Podsjećamo, Stoltenberg je tokom sastanka sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem u novembru u Briselu kazao da će NATO aktivirati MAP kada BiH završi uknjižavanje vojne imovine, a odluka bi trebala biti donesena ove godine.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više