Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva: Srbi su planski, na zapovijed vodstva RS-a, napustili Sarajevo

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, o novoizabranom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću nema pohvalne riječi

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, kazao je da je 120.000 sarajevskih Srba nakon rata samostalno napustilo Sarajevo na zapovijed vodstva RS-a, navodeći da je to bio plan i odluka vodstva RS-a i naroda, koja je donesena i iz straha.

-Dejton je donio da dijelovi Sarajeva koje su branili Srbi pripadnu Federaciji, Ilidža, Vraca, Ilijaš… u tom vremenu po okončanju rata narod je donio odluku da izađemo, zajedno sa rukovodstvom RS-a je odluka donsena. Postojao je strah kako će se vlasti Federacije odnositi prema Srbima u Sarajevu, jer u ratu nema nevinih. Srbi su ovdje vijekovima bili, a 120 hiljada Srba izašlo je iz Sarajeva tokom rata, kazao je Ćosić gostujući na Face TV.

Odluka je, kaže on, bila da narod krene put neizvjesnosti, jedan broj je otišao van granica, dio njih se vratio u Istočno Sarajevo.

-Ideja stvaranja Istočnog Sarajeva je planski smišljena, a Srbi bi i danas bili u Sarajevu, da je tadašnja vlast htjela da živimo zajedno u okviru Jugoslavije.Tri-četiri hiljade ljudi iz Istočnog Sarajeva svakodnevno dolazi u Sarajevo da rade u zajedničkim institucijama i privatnim kompanijama, kazao je Ćosić naglašavajući da je izlazak Srba i dobrovoljno napuštanje teritorije cijena stvaranja RS-a.

O novoizabranom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću nema pohvalne riječi.

-Stanivuković je neozbiljan, neiskusan i nezreo, nismo imali dobar početak, prvo iskustvo nije bilo baš pozitivno, on dođe pola sata, kaže nešto i ode, tako on radi, kazao je Ćosić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više