Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

IZETBEGOVIĆ : “Imat ćemo milion vakcina u naredna dva do tri mjeseca, to je već onda jedna…”

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je danas definitivno donesena odluka o donaciji 50.000 vakcina protiv Covida-19 iz Malezije, i to zahvaljajući jednom pozivu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, prenosi Fena.

“Sličnu stvar sam dogovorio sa prijateljima iz Kine, 50.000 kineskih vakcinacija. Po mom pozivu je došlo 30.000 vakcina iz Turske. Evo, 130.000 na ovakav način, što je solidno. Nije to broj koji će omogućiti masovnu vakcinaciju, ali je stanovit koji može u ovom času zadovoljiti najrizičnije grupe”, rekao je Izetbegović.

Uskoro, kako kaže, imat ćemo vakcine iz programa “EU for Health” te je zbog toga posljednjih dana obavio razgovore sa predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

“Na taj način mislim da ćemo imati milion vakcina u sljedećih dva do tri mjeseca. To je već onda jedna masovnija vakcinacija”, rekao je Izetbegović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više