Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kako je Željka postala Miletova ikebana

Od kada je postao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je svojim postupcima potpuno marginalizirao poziciju Predsjednika RS.

Uzurpirajući skoro sve protokolarne pozicije koje su do sada bile rezervisane za predsjednika manjeg entiteta Dodik je praktično Željku Cvijanović pretvorio u vlastitu ikebanu.

U posljednje vrijeme Dodik ide i korak dalje. Kroz izmjene Izbornog zakona rado bi i formalno objedinio ove dvije funkcije.

“Mi imamo pravo da kažemo kako ćemo birati našeg člana Predsjedništva i mislimo da predsjednik koji ima dinamiku i upoznat je sa svim detaljima za Republiku Srpsku treba da bude član Predsjedništva BiH”, kazao je Dodik.

Iako koristi svaku priliku da derogira institucije države BiH ovim potezom Dodik bi praktično krenuo putem gašenja institucija BiH. Predsjednik RS-a već sada je marginalna politička figura koja se u RS-u pita samo onoliko koliko to želi član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Jasno je da se u SNSD-u Dodiku nema ko usprotiviti, ali pitanje je kako će opozocija reagovati na ovaj prijedlog, a s njima on tek najavljuje razgovor.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više