Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Magazinović: Odustajanje od rezervnog sastava je taktički potez

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP) komentirao je za Vijesti.ba odluku MUP-a RS-a da odustane od uvođnja rezervnog sastava policije.

“Dok se oni igraju sa rezervnim sastavima i žandarmerijom, građani sve više nastanjuju Njemačku, Švedsku i druge evropske države. Ne zato što ih je strah, nego što vide da sa takvim ljudima koji manipulišu strahom i emocijama građana i za tako bahato i neodgovorno ponašanje bivaju nagrađeni glasovima, nema perspektive na ovim prostorima”, kazao je Magazinović.

On dodaje kako razlog odustajanja nije pritisak i strah od međunarodne zajednice.

“Da se boji stranaca ne bi mu palo na pamet da tako nešto uopšte predloži. Ovako, rekao bih da se radi o taktičkom potezu kao i kada je to predlagao”, smatra predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

Šta je u pozadini, vidjećemo vrlo brzo, zaključio je Magazinović.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više